ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ


ΕΙΣΑΓΩΓΗ


ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ


"ΤΕΤΡΑΕΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΣΤΗ ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ"


ΑΛΛΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΣΥΣΤΗΜΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

 

ΕΝΤΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΖΕΥΓΟΥΣ

Οκτώβριος 2011 - Ιούνιος 2012

Επιστημονικά Υπεύθυνος Προγράμματος
Νικ. Παρίτσης
Αν. Καθηγητής Ψυχιατρικής
Ιδρυτικό Μέλος European Family Therapy Network
(νυν EFTA)

Η "Εταιρεία Συστημικής Θεραπείας και Παρέμβασης σε Ανθρώπινα Συστήματα" (ΕΣΥΘΕΠΑΣ) διοργανώνει στο Ηράκλειο Σεμινάριο Εκπαίδευσης στη Συστημική Θεραπεία Ζεύγους διάρκειας ενός ακαδημαϊκού έτους. Μέσα στα πλαίσια της συστημικής θεωρίας, θα αναλυθούν τόσο θεωρητικά θέματα όσο και τεχνικές παρέμβασης στο δυαδικό σύστημα "ζεύγος". Συγκεκριμένα, θα συζητηθούν τα ακόλουθα:

Προκειμένου για την εμπέδωση της νέας γνώσης θα γίνεται παρακολούθηση συνεδριών είτε βιντεοσκοπημένων είτε "ζωντανών", προσομοιώσεις θεραπείας ζεύγους, βιωματικές ασκήσεις και παιχνίδια ρόλων. Παράλληλα, οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα, εφόσον το επιθυμούν, να δέχονται την εποπτεία δικών τους περιστατικών από τους εκπαιδευτές τους αλλά και να συμμετάσχουν σε ομάδα προσωπικής ανάπτυξης.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται 2 φορές το μήνα, Δευτέρα 4 - 8μμ με εκπαιδευτές Διδάκτορες, μέλη της European Family Therapy Association (EFTA), ιδρυτικά μέλη της ΕΣΥΘΕΠΑΣ.
Έναρξη Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2011.
Το κόστος των μαθημάτων είναι 120Ε μηνιαίως. Αριθμός συμμετεχόντων 12 άτομα.

Για περισσότερη ενημέρωση απευθυνθείτε στη διεύθυνση: www.sosyti.gr
Επικοινωνία για αιτήσεις και πληροφορίες:
e-mail: [email protected]
Τηλέφωνο: 2810-285185, 6970834014


ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ

Η Εταιρεία Συστημικής Θεραπείας και Παρέμβασης σε Οικογένειες, ¶τομα και Ευρύτερα Συστήματα (Ε.ΣΥ.ΘΕ.Π.Α.Σ), παράρτημα Ηρακλείου Κρήτης διοργανώνει σεμινάριο διάρκειας 60 ωρών κατά το διάστημα Οκτωβρίου 2011 -Ιουνίου 2012 με θέμα: «Αντιμετώπιση προβλημάτων συμπεριφοράς στο σχολείο. Συστημική Προσέγγιση».

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στοχεύει στο να αποκτήσουν οι εκπαιδευτικοί ένα σύνολο πρακτικών γνώσεων, ώστε να μπορούν να χειρίζονται καθημερινά προβλήματα, που ακόμη και οι πιο έμπειροι εκπαιδευτικοί συναντούν. π.χ μαθητές που δεν κάνουν την εργασία τους, καβγαδίζουν συχνά με τους συμμαθητές τους ή με τους δασκάλους τους, είναι υπερκινητικοί, κάνουν συχνές απουσίες κ.ά. Επίσης προβλήματα με το εκπαιδευτικό διοικητικό προσωπικό, προβλήματα με τους γονείς των μαθητών και γενικότερα στη συνεργασία τους με το σχολείο.

Περισσότερες πληροφορίες για το σεμινάριο μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: www.sosyti,gr και στο τηλ. 6977310049

Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές από 12 Σεπτεμβρίου 2011